طرح توجیهی مزرعه پرورش شتر به همراه تولید شیر فراسودمند
فرمت: word
تعداد صفحات: ۵۲
مدت انجام طرح: ۶ سال
شیوه کلی پرورش:مرتعی-مزرعه ای
قابلیت ویرایش و شخصی سازی دارد.
تابستان ۱۴۰۲
مختصری از مشخصات و ویژگیهای محصولات طرح
تولید گوشت:
نیاز به تولید پروتئین حیوانی برکسی پوشیده نیست. سازمان خواربار و کشاورزی جهانی ( FAO )، میزان مصرف پروتئین حیوانی مورد نیاز انسان را به طور متوسط ۲۱ گرم در روز توصیه کرده است. شتر در مقایسه با سایر دامها دارای بالاترین ضریب تبدیل علوفه به گوشت بوده و راندمان لاشه آن ۷۰-۵۵% است
تولید شیر:
عوامل زیادی بر کم و کیف شیر موثر است و بازده تولید شیر شتر مانند هر دام دیگری تابع نژاد، شرایط محیطی، تغذیه،دفعات شیردوشی، مرحله شیردوشی، سن، دفعات زایش و… متفاوت میباشد.سوآلات مهمی در این خصوص می توان مطرح نمود.آیا می توان شیر شتر را برای مقاصد درمانی خاص تولید نمود؟ در این صورت قیمت هر لیتر شیر شتر چند خواهد بود؟ رابطه بازار مصرف شیر شتر با تولید آن چگونه برنامه ریزی خواهد شد؟
برخی از ترکیبات شیر شتر با ترکیبات شیر سایرنشخوارکنندگان فرق میکند. پروتئینهای شیر شتر بر خلاف شیر گاو و گوسفند بیشتر از نوع آلبومینی بوده و به همین دلیل به راحتی منعقد نمیشود. شیر شتر فاقد بتا کازئین و سایر آلرژنها شایع موجود در شیر گاو است. شاید اگر تنها شیر شتر را برای خاصیت ضد آلرژی بودن آن در کوکان تولید کنیم می توان گفت که بازار مصرف توجیه کننده تولید خواهد بود اما براستی چرا تا کنون این مهم را مورد توجه قرار نداده ایم.
بیو اکتیو های شیر به چهار گروه عمده زیر تقسیم می شوند:
۱-بیو اکتیو هایی که موجب فعالیت بهتر سیستم گوارشی می شوند.
۲-بیو اکتیو هایی که سبب رشد نوزاد می گردند.
۳- بیو اکتیو هایی که سبب تقویت سیستم ایمنی می شوند.
۴- بیو اکتیو هایی که نقش ضد میکروبی و ضد ویروسی دارند.
از بیو اکتیو های مهم شیر شتر می توان به لاکتوپراکسیداز، لاکتوفرین و WAP اشاره نمود. لاکتوپراکسیداز خاصیت ضد میکروبی داشته و در صنعت کاربرد دارد. لاکتوفرین باعث تکثیر، تمایز و فعال شدن سلول های سیستم ایمنی و تقویت پاسخ ایمنی می گردد.از طرف دیگربه عنوان یک فاکتور ضد التهابی عملکرده و خاصیت ضد سرطانی و ضد ویروسی دارد.
انواع سیستم های پرواربندی شتر شامل سه حالت ذیل می باشند:
۱- سیستم پرواربندی به روش باز یا مرتعی
۲- سیستم پرواربندی به روش نیمه بسته یا نیمه باز
۳- سیستم پرواربندی به روش بسته
کاربردهای شیر شتر
۱- اثر شیر شتر بر دیابت
۲- اثر شیر شتر بر آلرژی غذایی کودکان
۳- اثر شیر شتر بر هپاتیت
پتانسیل های شتر عبارتند از:
۱- مقاومت در شرایط گرم و سخت و کم آب با توجه به مزیت های آناتومیک و فیزیولوژیک
۲- پتانسیل های رفتاری و تغذیه ای متناسب با شرایط سخت
۳- تولید رایج برای تامین پروتئین کشور
۴- پتانسیل های تولیدی با نگاه به محصولات فراسودمند و ارگانیک
۵- پتانسیل های تولید فرآورده های بیولوژیک
۶- سایر پتانسیل های ( اکوتوریسم، صادرات و …)
موارد مرتبط با موضوع ضروریات کشور عبارتند از:
۱- جلوگیری از گسترش بیابان
۲- مقابله با بارندگی کم، شوری آب
۳- ضرورت پیدا کردن منابع نو برای تولید ، تولید متناسب
۴- ضرورت پیشرو بودن در چند شاخه از علم و بالندگی علمی
۵- نیاز به اشتغال پایدار
۶- نیاز به افزایش ثروت ملی
۷- نیاز به توجه به محصولات فرا سودمند و ارگانیک
۸- نیاز به افزایش نشاط در جامعه ، بیابانگردی توریسم درمانی ، ورزش متنوع در مناطق گرمسیری
۹- نیاز به درآمد از طریق صادرات غیر نفتی
۱۰- اکو توریسم
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
ثبت دیدگاه
قیمت : |
95000 تومان |
تعداد فروش : | 0 فروش |
حجم فایل : |
300 کیلوبایت |
فرمت : |
docx (word) |
تاریخ انتشار : | 15 مرداد 1403 |
آخرین بروز رسانی : | ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ |
فایل راهنما : | پس از دانلود و قبل از استفاده از حالت فشرده خارج نمایید (با برنامه winrar). |
ارسال توسط: |
marmeiloo |
امتیاز : |
|
0 فروش